Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Състоянието на язовир „Съдиево 1“

Във връзка с публикации в медиите за състоянието на язовир „Съдиево 1“ и евентуално преливане на висока вълна през язовирната стена, Ви информираме, че предписанието по констативен протокол, издаден от Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ на ДАМТН за сваляне на нивото до кота 2,5 м под "кота преливник", е изпълнено.

продължава>
 

Информация за  станала авария със злополука с асансьор в МБАЛ „Света Анна“ - гр. Варна

На 4 декември 2018 г.  в Регионалния отдел „Инспекция за държавен технически надзор“ Североизточна България на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпил сигнал от служител на поддържащата фирма за станала авария със злополука с асансьор в МБАЛ „Света Анна“ - гр. Варна.

продължава>
 

Национална кампания „БЕЗОПАСНА КОЛЕДА“

По традиция вече за седма поредна година Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) организира национална кампания „Безопасна Коледа“, която тази година стартира на 20 ноември. Акцентът на проверките по време на мащабната кампания е  безопасността на най-търсените продукти по време на коледните и новогодишните празниците – играчки, електрически светлинни гирлянди и пиротехнически изделия.

В периода 20 - 30 ноември инспектори от Главна дирекция „Надзор на пазара“ извършиха масирани проверки на територията на цялата страна, в търговски обекти, където са съсредоточени големи потребителски потоци и се предлагат продукти, обект на коледната кампания.

продължава>
 

Министерството на икономиката и ДАМТН в пълна координация  с другите отговорни органи по безопасността на язовирите

Министърът на икономиката Емил Караниколов с писмо до областните управители, кметовете на общините, „Напоителни системи“ и „Земинвест“ е разпоредил да се предприемат всички необходими превантивни мерки за осигуряване безопасността на хората, безопасната техническа експлоатация на язовирите, недопускане на аварии и намаляване риска от наводнения.

продължава>
 

Ген. Кирил Войнов ще даде пресконференция за старта на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2018

Изпълняващият длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), ген. Кирил Войнов, ще даде пресконференция за старта на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2018. По време на събитието ще бъдат отчетени и резултатите от извършените комплексни проверки на бензиностанции в страната, както и резултатите от инспекциите на съоръженията с повишена опасност в зимните курорти. Събитието ще се състои на 20 ноември (вторник), от 9:30 часа, в заседателната зала на държавната агенция.

След края на пресконференцията всички представители на медии са поканени да вземат участие и в извършването на първите проверки на „Безопасна Коледа“ 2018 в търговските обекти в София. Моля да имате предвид, че всеки, изявил желание да се включи, е необходимо да има осигурен собствен транспорт.

продължава>
 

ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност“ проведоха работна среща за разширяване на съвместното си сътрудничество в областта на безопасната експлоатация на асансьорите

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Фондация „Асансьорна безопасност“ проведоха работна среща за разширяване на съвместното си сътрудничество в областта на безопасната експлоатация на асансьорите. Срещата имаше за цел да бъдат обсъдени начините за повишаване на информираността и знанията на населението, относно нормите при тяхното използване както и избягването на потенциално рискови ситуации и др. В нея участие взеха временно изпълняващият длъжността председател на ДАМТН ген. Кирил Войнов, главният секретар Николай Николов и част от ръководството на институцията. Фондация „Асансьорна безопасност“ беше представлявана от изпълнителния директор Емануела Фролошка, както част от членовете на управителния й съвет – Ивана Попова и Димитър Фролошки.

продължава>
 

ДАМТН продължава масираните проверки на бензиностанции в страната

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) продължава масираните проверки на бензиностанциите в страната. В момента инспекциите са съсредоточени в областите Бургас и Плевен, като ще обхванат цялата страна.

Инспекциите осъществявани от служителите на агенцията са комплексни, като се следи с повишено внимание за контрола и качеството на течните горива, както и технически и метрологичен контрол на бензиноколонките в обектите. При установяване на административни нарушения ДАМТН ще предприеме незабавни административно-наказателни процедури.

 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»