Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

ДАМТН и областният управител на Бургас проведоха работна среща с представители на общините от областта във връзка с приетите промени в Закона за водите

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), съвместно с областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков, проведоха работна среща с представители на общините от областта. Серията от работни срещи по места се провеждат с цел засилване на вниманието и отговорността на собствениците на водоеми и предприемането на координирани действия съгласни приетите промени в Закона за водите. В днешната дискусия, от страна на държавната агенция, участие взеха председателят Петър Горновски, неговият заместник ген. Кирил Войнов, главният секретар Николай Николов и началникът на регионален отдел „Югоизточна България“ към Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Милуш Кумчев.

продължава>
 

ДАМТН продължава серията от срещи по места във връзка с промените в Закона за водите

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължава серията от срещи с областните управители във връзка с приетите промени в Закона за водите. Работните дискусии са с цел засилване на вниманието към водоемите и предприемането на координирани действия, като по този начин се цели ефективно сътрудничество между всички заинтересовани страни.

продължава>
 

 

ДАМТН: Язовирите на територията на област Стара Загора са в добро техническо състояние

Язовирите на територията на област Стара Загора са в добро техническо състояние, като имат достатъчно свободен обем, който да поеме възможни дъждовни води пред настоящия летен сезон. Това стана ясно по време на работна среща между председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, заместник-председателя на агенцията ген. Кирил Войнов, главния секретар на агенцията Николай Николов, главния инспектор към Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Весела Василева и областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

продължава>
 

ДАМТН и областният управител на Благоевград представиха пред кметовете от областта новите им задължения според Закона за водите

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), съвместно с областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов, представиха пред кметовете от региона новите им задължения след приетите промени в Закона за водите. Дискусията беше проведена с цел засилване на вниманието към водоемите и предприемането на координирани действия с цел ефективно сътрудничество между всички заинтересовани страни. В нея, от страна на ДАМТН, участие взеха председателят на ДАМТН Петър Горновски, заместник-председателя на агенцията ген. Кирил Войнов, началника на регионалния отдел „Югозападна България“ Иван Бузов.

продължава>
 

ДАМТН УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ УЧАСТИЕТО СИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ JA2015, РАБОТЕН ПАКЕТ: ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРОДУКТИ - МИКСЕРИ, БЛЕНДЕРИ И ТОСТЕРИ, КОЙТО БЕ ФИНАНСИРАН ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ОСЪЩЕСТВЕН ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА PROSAFE

През месец юни тази година ДАМТН успешно приключи участието си в международния проект JA2015, работен пакет: Електрически продукти - миксери, блендери, тостери. Проектът бе финансиран на 70% от Европейската комисия и бе координиран от PROSAFE. В него ДАМТН, България участва с още осем национални контролни органа от страните: Кипър, Латвия, Малта, Швеция, Португалия, Словакия, Финландия и Чехия.

 

Обект на проекта бяха миксери, блендери, тостери, които са широко използвани продукти от потребителите в домакинството. Основната цел на проекта беше повишаване нивото на безопасност на потребителите на Европейския пазар чрез общи надзорни дейности между страните от Европейския съюз (ЕС).

продължава>
 

 

През първата седмица на кампанията „Безопасно лято“ 2018 инспекторите на ДАМТН са проверили 467 продукта в търговската мрежа

През първата седмица на националната кампанийна проверка „Безопасно лято“ 2018 инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са проверили общо 467 продукти в търговската мрежа. От тях 255 броя различни модели играчки и 212 модели пояси за ръце. Инспекциите обхванаха над 370 търговски обекта в цялата страна, като бяха съсредоточени в различни магазини за детски играчки, обекти за продажба на открито, складове и др. Резултатите показаха, че само за една седмица са установени 169 продукти с несъответствия.

продължава>
 

ДАМТН: Близо 3 пъти намаляват нарушенията при слънчевите очила, предлагани в търговските мрежи

Около 7% от проверените слънчеви очила в търговската мрежа в цялата страна не отговарят на изискванията. Това показаха резултатите от масовите проверки на инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Значително намаляват констатираните несъответствия, като при подобни акции само преди година те са били 20% от разпространяваните продукти.

Тазгодишните инспекции обхванаха 246 обекта и бяха съсредоточени извън специализираните оптики, за да се обхванат малки търговски обекти, супермаркети и бензиностанции, където обикновено се регистрират най-много нарушения.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»