Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

През месец юли ДАМТН провери над 320 модела газови бутилки

През месец юли инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) провериха различни марки и модели транспортируеми газови бутилки за втечнен въглеводороден газ. При 4% от продуктите бяха открити несъответствия. Това показват резултатите от последните масирани проверки на инспекторите на ДАМТН. Те обхванаха общо 324 различни марки и модели газови бутилки, като 14 бр. от тях не отговарят на изискванията. При един продукт е установена липса на задължителната маркировка за съответствие π и сертификата за съответствие, който задължително трябва да придружава бутилката. При останалите 13 продукта липсват допълнителни маркировки, изискуеми от приложимия европейски стандарт.

продължава>
 

Председателят на ДАМТН взе участие в работна дискусия за засилване на вниманието към язовирите на територията на област Видин

Председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски взе участие в работна дискусия за засилване на вниманието към язовирите намиращи се на територията на Видин, организирана от областният управител Албена Георгиева. Днешната среща имаше за цел да запознае собствениците на язовири с новите им задължения след приетите промени в Закона за водите, като в нея участие взеха и заместник-председателят на ДАМТН ген. Кирил Войнов, главният секретар на агенцията Николай Николов, както и всички кметове от областта.

продължава>
 

 

ДАМТН: Към момента 41 български нотифицирани органи работят успешно в обхвата на 14 директиви и 2 регламента

Към този момент 41 български нотифицирани органи работят успешно в обхвата на 14 директиви и 2 регламента По този начин осигуряват на българските производители свободен и равнопоставен достъп до единния европейски пазар. Това показват данните на дирекция „Разрешения за оценяване на съответствието” към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), която до средата на месец юли е извършила 63% от планираните годишни проверки на нотифицираните органи в страната. От началото на годината са подадени 5 заявления за получаване на разрешение за оценяване на съответствието.

продължава>
 

ДАМТН: Към този момент състоянието на язовирите в страната е нормално

Към момента състоянието на язовирите на територията на цялата страна е нормално. Това каза председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски по време на съвместна работна среща с областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кметове, и представители на общини от региона. Във връзка с проливните дъждове в страната през последните дни е задействан кризисният щаб на държавната агенция, въведени са 24-часови дежурства, а ръководството провежда среща по места с цел недопускане на инцидент на водоемите в страната.  

продължава>
 

 

Петър Горновски: Кризисният щаб на ДАМТН следи денонощно състоянието на язовирите в страната

Във връзка с прогнозите за обилни валежи от вчера (23 юли) е задействан кризисният щаб в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), който следи денонощно състоянието на язовирите на територията на цялата страна. Това съобщи председателят на Държавната агенция по време на съвместен брифинг с главния секретар на агенцията Николай Николов, областния управител на Хасково Станислав Дечев. Той допълни, че към този момент няма язовири на територията на страната, които да представляват заплаха за населението, но предвид динамичната метеорологична обстановка е засилено вниманието към всички водоеми.

продължава>
 

ДАМТН ще даде брифинг в Хасково за състоянието на язовирите в страната

Във връзка с прогнозите за обилни валежи от вчера (23 юли) е задействан кризисният щаб в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Извършват се 24-часови дежурства и се следи състоянието на язовирите в цялата страна.

Днес председателят на агенцията Петър Горновски и главният секретар Николай Николов са на място в региона на Хасково и Кърджали, където се очакват най-обилни валежи. Те ще разговарят със собствениците на водоеми да се осигури свободен обем в съоръженията, които стопанисват и да следят 24-часа нивото им.

Днес (24 юли), от 15:00 часа, в сградата на Областна администрация Хасково, ръководството на ДАМТН ще даде брифинг за взетите мерки и състоянието на язовирите към този момент.

продължава>
 

 

ДАМТН: Около 8% от инспектираните везни на територията на град Варна не отговарят на изискванията

Около 8% от инспектираните везни на територията на град Варна не отговарят на изискванията. Това показаха резултатите от масовите проверки на инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), които извършиха проверка на лица, които използват везни при продажбата на плодове и зеленчуци в морската столица. Акцията беше съсредоточена върху откритите търговски обекти, като обхвана следните пазари и борси: „Централен пазар“, „Зеленчукова борса“, „Часовника“, „Младост“, „Чаталджа“, „Левски“, „Чайка“, „Роза“, „Аспарухово“ и др.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»