Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

През миналата година ДАМТН е извършила проверки на над 100 търговски обекта за електроуреди

За миналата година Главна дирекция „Надзор на пазара“ и нейните структури по места към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са проверили над 100 търговски обекта, които предлагат основно LED лампи, принтери и мултифункционални устройства. Това стана ясно по време на участието на представители на ГД  „Надзор на пазара“ към ДАМТН в кръгла маса на тема „Подобряване качеството на живот и устойчиво развитие чрез иновации и енергийна ефективност на електродомакинските уреди“, организирана от Асоциацията на производителите на електроуреди в България. Форумът бе открит от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев  и в него участие взеха и представители на Министерството на икономиката, Комисията за защита на потребителите, компании производители и вносители на домакински електроуреди, както и работодателски и браншови организации.

продължава>
 

Над 280 проверки на язовири по Черноморието е извършила ДАМТН от началото на годината

От началото на годината Държавна агенция за метрологичен и технически надзор е извършила 146 проверки на язовири на територията на област Варна. Това стана ясно на днешната среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски, главния секретар на агенцията Валентин Чиликов, главния директор на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Кирил Войнов и областния управител на Варна Стоян Пасев. При извършените проверки са дадени 70 предписания по документацията, както и 162 по безопасната техническа експлоатация на язовирите.

продължава>
 

ДАМТН и ВСУ "Черноризец Храбър" ще си сътрудничат в областта на подготовката на кадри

Ще бъде подписано споразумение за сътрудничество за обучението на кадрите в секторите сигурност, архитектура и урбанистика, строителство, екология, химия, хидротехника и геодезия и др. между Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Варненският свободен университет "Черноризец Храбър". Това стана ясно по време на работна среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски и президента на ВСУ д.ик.н. Анна Недялкова, която се проведе днес във Варна. Това е второто учебно заведение, с което ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество за подготовката на кадри в секторите, които попадат в компетенциите на агенцията.

продължава>
 

Петър Горновски взе участие в заседанието на Комитета за наблюдение на ОПИК

Председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски участва в Петото официално заседание на Комитета за наблюдение на ОП "Иновации и конкурентоспособност". Форумът бе открит от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, а по време на него бяха обсъдени напредъкът в изпълнението на проектите по ОПИК и предстоящите процедури по нея.

продължава>
 

ДАМТН: Няма констатирани нарушения при пакетираните сухи варива в търговската мрежа

Като превантивна мярка за защита на потребителите от неточни измервания през месец септември Държавната агенция за метрологичен и технически надзор проведе тематични проверки в търговската мрежа на пуснати на пазара предварително опаковани продукти – сухи варива. Инспекторите на ГД „Метрологичен надзор“ инспектираха 2 655 хил. броя опаковки продукти, взети на случаен принцип от общо наличните за продажба в търговските обекти. На извадков контрол са били подложени 318 партиди сухи варива, пуснати на пазара от 53 български производители. При извършения контрол не са установени отклонения от обявеното нетно количество.

продължава>
 

ДАМТН и УАСГ ще подпишат Меморандум за сътрудничество за обучението на кадри

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Университетът по архитектура, строителство и геодезия ще подпишат Меморандум за сътрудничество за подготовка на кадри в областта на хидротехниката и геодезията. За това се договориха председателят на ДАМТН Петър Горновски и заместник-ректорът по учебна дейност, качество и акредитация на УАСГ проф. д-р инж. Славейко Господинов.  Двамата обсъдиха възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете институции и обучението на кадрите в сектора, които да бъдат в помощ на Главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ към агенцията.

продължава>
 

Стартират интензивни проверки на ДАМТН и Областна администрация Пловдив на язовирите в региона

Стартират интензивни съвместни проверки на инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и служителите на Областна администрация Пловдив на язовирите в региона. Координирането на общите действия бяха обсъдени на среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски, главния секретар на агенцията Валентин Чиликов и областния управител Здравко Димитров.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»