Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Сертифицирана система за управление на качеството на ДАМТН

На 15.10.2015 г. бе сертифицирана разработената и внедрена система за управление на качеството на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO 9001:2008.

Функционирането на системата ще гарантира подобряването на качеството на извършваните от ДАМТН контролни и надзорни дейности и предоставяните услуги и по този начин ще подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса и ще допринесе за постигане на глобалната цел на ОПАК: подобряване на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж.

продължава>
 

ХХVI НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „Качеството - за по-добър живот’2015“

На 10 и 11 ноември 2015 г. , в сградата на Националния дом на науката и техниката в гр. София, под патронажа на Министъра на икономиката, ще се проведе ХХVI НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „Качеството - за по-добър живот’2015“.

В Програмата на конференцията са включени 4 раздела с 24 доклада, които отразяват постигнатото в областта на стандартизацията и качеството през настоящата година, както и нови тенденции и поставени цели.

 

Подписан е Меморандум за сътрудничество между Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Службата за технически надзор на Полша

На 15.10.2015 г. в гр. Варшава бе подписан Меморандум за сътрудничество между Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Службата за технически надзор (UDT) на Република Полша от г-н Стефан Цанков, председател на ДАМТН и г-н Мечислав Боровски, председател на UDT.

Целта на Меморандума е да се създаде рамка за сътрудничество между двете институции, съобразно техните компетенции, като по този начин се интензифицират обмяната на опит и знания и се създадат условия за реализиране на общи дейности за сътрудничество в областта на безопасната експлоатация на технически съоръжения, които могат да създадат риск за живота или здравето на хората, собствеността и околната среда.

продължава>
 

Приключиха всички проверки на електрически гирлянди от „Коледна кампания - 2014“

През месец септември приключиха всички проверки на електрически гирлянди, от Коледната кампания, проведена в края на миналата година. По време на кампанията бяха проверени 164 вида електрически гирлянди, различни по вид, марка и модел. От тях 64 бр. бяха LED гирлянди, а  100 броя – гирлянди с лампи с нажежаема жичка.

продължава>
 
Масова проверка на търговци на грозде в гр. София

Масова проверка на търговци на грозде в гр. София

Във връзка с утвърдената вече практика, всяка година търговци да организират временни пунктове за продажба и смилане на грозде в гр. София в ж. к. Дружба и ж. к. Люлин и получаването на много жалби от излъгани потребители, закупили грозде от тези места, инспектори от Регионален отдел „Метрологичен надзор Западна България“ извършиха масова проверка в тези обекти на лицата, които използват везни при продажбата на грозде с цел търговски плащания по смисъла на чл. 5 от Закона за измерванията (ЗИ).

продължава>
 

ИКЕА доброволно изтегля  нощна лампа със сензор PATRULL поради риск от токов удар

ИКЕА призовава клиентите, които са закупили нощна лампа със сензор PATRULL, да преустановят незабавно използването й и да я върнат в магазин ИКЕА в София, като стойността на продукта ще бъде напълно възстановена. ИКЕА изтегля лампата PATRULL след получен сигнал за инцидент.

 

продължава>
 

Самосезиране за внезапни инспекции на използваните на пазари и зеленчукови борси везни в градовете Варна, Шумен, Русе и Трявна

Във връзка със зачестили през месец септември сигнали на граждани за неточни измервания при закупуване на плодове и зеленчуци от пазари и стокови борси, намиращи се в териториалния обхват на  Регионален отдел „Метрологичен надзор Северна България“, отделът се самосезира и организира внезапни проверки на някои пазари и зеленчукови борси в градовете Варна, Шумен, Русе и Трявна.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна21222324252627282930СледващаКрай»