Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Проверки на бензиностанции по автомагистрала „Тракия“ в участъка от тунела „Траянови врата“, на запад, до входа на град Бургас

През месец август 2015 г. инспектори от Регионален отдел „Метрологичен надзор“ – Южна България извършиха надзорни проверки във всички 33 бензиностанции, намиращи се на автомагистрала „Тракия“, в участъка от тунела „Траянови врата“, на запад, до входа на град Бургас.

продължава>
 

Участие на работна група от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, водена от заместник-председателя г-н Гавриел Апостолов, в заседанието на Групата  за административно сътрудничество към директива 2001/65/ЕО (ADCO ROHS) в град Лисабон, Република Португалия

В периода 09-11 септември 2015 година работна група от ДАМТН, водена от заместник-председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор г-н Гавриел Апостолов взе участие в заседанието на Групата  за административно сътрудничество към Директива 2001/65/ЕО (ADCO RoHS) в град Лисабон, Република Португалия.

продължава>
 

Качество на течните горива – бензин и дизел

За периода 01.01.2015 г. – 08.09.2015 г. са проверени общо 519 бр. обекта, разпространяващи течни горива. При тези проверки е установено, че:

  • От взети общо 520 бр. проби от Автомобилен бензин 6% не съответстват на изискванията за качество.

Най-често срещаните отклонения при автомобилен бензин са по показател „край на кипене”, като при 4 бр. проби отклоненията са драстични.
При проверка на автомобилен бензин А-100Н в една от бензиностанциите, част от голяма верига, е установено фрапиращо отклонение от изискванията за качество. Изпитванията налагат извода, че горивото или е друг вид, или е с много високо съдържание на тежки фракции, например дизелово гориво.

продължава>
 

Проверка на бензиностанции по автомагистрала „Хемус“ и главен път Е 772 София-Варна

През месец август 2015 г. инспектори от Регионален отдел  „Метрологичен надзор“ - Северна България провериха всички 30 бензиностанции, разположени в участъка гр.Варна -гр.Севлиево на автомагистрала „Хемус” и връзката по между им – главен път София – Варна Е772, попадащи в териториалния обхват на отдела.

продължава>
 

Масови проверки на везни на пазари и борси в град Варна

В периода 10-21.08.2015 г. инспектори от гр. Варна на Регионален отдел „Метрологичен надзор Северна България“ на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН, съвместно със служители на РПУ, организираха и извършиха съвместни внезапни проверки на лицата, които използват везни при продажбата на плодове и зеленчуци на територията на следните пазари в гр. Варна – Централен, Чаталджа, Часовника, Владиславово, Младост, Аспарухово и Зеленчукова борса.

продължава>
 

Внезапна инспекция на използваните за търговска дейност везни на най-новия пазар за плодове и зеленчуци в град Пловдив

Инспектори от гр. Пловдив на регионален отдел „Метрологичен надзор“ Южна България на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН, съвместно със служители на РПУ, организираха и извършиха на 04.08.2015 г. съвместна внезапна проверка на лицата, които използват везни за търговски цели на територията на най-новия пазар за плодове и зеленчуци в гр. Пловдив, намиращ се в квартал „Южен“, срещу Първо РПУ.

продължава>
 

АКЦИИ НА РЕГИОНАЛЕН ОТДЕЛ „МЕТРОЛОГИЧЕН НАДЗОР ЮЖНА БЪЛГАРИЯ“ ЗА ПРОВЕРКА НА ЛИЦА, КОИТО ИЗВЪРШВАТ ТАКСИМЕТРОВИ ПРЕВОЗИ НА ПЪТНИЦИ

В разгара на туристическия сезон Регионален отдел „Метрологичен надзор Южна България“ на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН, съвместно с представители на ИА „Автомобилна администрация“ и Икономическа полиция при ОД МВР гр. Бургас организира и проведе на 06.08.2015 г.  акция в района на комплекс „Слънчев бряг“ за проверка на лицата, които извършват таксиметрови превози на пътници. В акцията взеха участие 12 инспектори от градовете Пловдив, Хасково, Стара Загора, Сливен и Бургас на регионалния отдел.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна21222324252627282930СледващаКрай»