Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Проверки на обекти за продажба на риба за Никулден

За гарантиране на гражданите на точност на измерваните количества на закупената за Никулден риба на 04.12.2015 г. на територията на градовете София, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Враца, Русе, Бургас, Варна, Шумен и Пловдив се проведе тематична надзорна проверка от служители на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН на обекти, в които се използват везни за продажба на риба.  Около 80% от обектите са проверени съвместно със служители на отдел “Контрол на храни” на Българска агенция по безопасност на храните, а в градовете Плевен, Ловеч, Габрово и Враца и съвместно със служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

продължава>
 

СМЪРТНИЯТ СЛУЧАЙ В „СУХАТА РЕКА” НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТ НА АСАНСЬОРА

Смъртният случай в столичния квартал „Сухата река“ не се дължи на неизправност на асансьора. Съоръжението е преминало технически преглед от лицензирано лице, като е установено, че е годно за безопасна експлоатация.

Фирмата, поддържаща асансьора е вписана в регистъра на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и притежава удостоверение за поддържане, ремонтиране и преустройване. Тя също е била проверявана през последните три месеца. При тази проверка, инспекторите на Главна дирекция “Инспекция за държавен технически надзор” (ИДТН), на случаен принцип са извършили преглед на няколко асансьора, единият от които е бил този асансьор. При проверката също не са установени несъответствия.

продължава>
 

ДАМТН стартира тематична проверка на зимен дизел в цялата страна

Съгласно „Наредбата за изискванията за качеството на  течните горива, условията, реда и начина на техния контрол“ през зимния период са завишени изискванията към дизеловите горива по показател „гранична температура на филтруемост“ (замръзване).

В тази връзка и с цел гарантиране на гражданите спокойно и безпроблемно пътуване по коледните и новогодишни празници, инспекторите от ГД “Контрол качествата на течните горива” стартират засилени проверки на дизеловото гориво.

Ще се проведе целенасочена кампания, свързана с контрол на качеството и количеството  на дизеловото гориво, насочена към проверка на показателите, гарантиращи нормална работа на дизеловите двигатели при ниски температури.

В акцията участва и ГД „Метрологичен надзор”, която ще проверява за точността на количествата зареждани горива.

Проверките ще се проведат на територията на цялата страна като обхванат бензиностанциите по основните пътни артерии.

 

Компания Lexmark International Hungária Kft предприема коригиращи действия за продукти, несъответстващи на изискванията на Директива 2011/65/ЕС (RoHS 2)

Компания Lexmark International Hungária Kft предприема коригиращи действия за продукти, несъответстващи на изискванията на Директива 2011/65/ЕС (RoHS 2). Продуктите обект на нотификация са офис техника – модул за поставка на хартия. Те са пуснати на пазара в страните-членки на ЕС и не съответстват на изискванията за допустимо съдържание на олово, съгласно изискванията на Директива 2011/65/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно ограничението за употреба на определени опасни вещества в електрическото и електронно оборудване.

продължава>
 

Програма на компания INDESIT за доброволни коригиращи действия за сушилни INDESIT

Indesit Company S.p.A. инициира програма за коригиращи действия за някои от нейните сушилни. Това са  сушилни с отвеждане на въздуха и кондензациони сушилни с търговски имена Hotpoint*, Hotpoint-Ariston, Ariston, Indesit, Creda, които са произведени между април 2004 г. и октомври 2015 г. от компания INDESIT.

продължава>
 

Приключиха всички проверки от Специализираната кампания за евтини електрически уреди – поялници, бързовари и нощни лампи

Приключиха всички проверки от Специализираната кампания за евтини електрически уреди: поялници, бързовари и нощни лампи, по отношение на посочените към тях изискванията в Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на електрически съоръжения, предназначени за използване в определени граници на напрежението и Закона за техническите изисквания към продуктите, проведена в края на 2014 година.

продължава>
 

ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ по проект „Разработване и внедряване на модули за автоматизиран обмен на данни към информационна система и създаване на електронен регистър на лицата, лицензирани за осъществяване на технически надзор на СПО”, №14-32-6/01.09.2014 г.

Уважаеми дами и господа,
Във връзка с изпълнение на дейностите по информация и публичност по проект „Разработване и внедряване на модули за автоматизиран обмен на данни към информационна система и създаване на електронен регистър на лицата, лицензирани за осъществяване на технически надзор на СПО” Ви уведомяваме, че ще бъдат проведени информационни дни за проекта, информация за който прилагаме в Покана за участие, както следва:

Всички заинтересовани да присъстват може да заявят участието си на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
Още статии...
«НачалоПредишна21222324252627282930СледващаКрай»