Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Проверки на бензиностанции на територията на град Хасково и град Димитровград

На 18.09.2015 г., на територията на град Хасково и град Димитровград, се проведе съвместна проверка на инспектори от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция „Митници“ на обекти, разпространяващи течни горива. При проверките инспекторите от ДАМТН са установили следните документални нарушения в един от обектите:

продължава>
 

Проверка на лица, които предлагат за продажбa горива на краен потребител в качеството им на лица, които използват СИ

През месец август 2015 г. инспектори от Регионален отдел „МН Западна България“ извършиха надзорни проверка на лица, които предлагат за продажбa горива на краен потребител в качеството им на лица, които използват СИ – бензиноколонки, газколонки, везни за пълнене на бутилки газ, манометри в съдове под налягане и нивомерни измервателни системи за спазване на задълженията им, произтичащи от Закона за измерванията и Закона за техническите изисквания към продуктите, разположени на автомагистрала „Тракия” и автомагистрала „Струма“ - главен път Е79, автомагистрала „Хемус“попадащи в териториалния обхват на отдела.

продължава>
 

Проверки на бензиностанции по автомагистрала „Тракия“ в участъка от тунела „Траянови врата“, на запад, до входа на град Бургас

През месец август 2015 г. инспектори от Регионален отдел „Метрологичен надзор“ – Южна България извършиха надзорни проверки във всички 33 бензиностанции, намиращи се на автомагистрала „Тракия“, в участъка от тунела „Траянови врата“, на запад, до входа на град Бургас.

продължава>
 

Участие на работна група от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, водена от заместник-председателя г-н Гавриел Апостолов, в заседанието на Групата  за административно сътрудничество към директива 2001/65/ЕО (ADCO ROHS) в град Лисабон, Република Португалия

В периода 09-11 септември 2015 година работна група от ДАМТН, водена от заместник-председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор г-н Гавриел Апостолов взе участие в заседанието на Групата  за административно сътрудничество към Директива 2001/65/ЕО (ADCO RoHS) в град Лисабон, Република Португалия.

продължава>
 

Качество на течните горива – бензин и дизел

За периода 01.01.2015 г. – 08.09.2015 г. са проверени общо 519 бр. обекта, разпространяващи течни горива. При тези проверки е установено, че:

  • От взети общо 520 бр. проби от Автомобилен бензин 6% не съответстват на изискванията за качество.

Най-често срещаните отклонения при автомобилен бензин са по показател „край на кипене”, като при 4 бр. проби отклоненията са драстични.
При проверка на автомобилен бензин А-100Н в една от бензиностанциите, част от голяма верига, е установено фрапиращо отклонение от изискванията за качество. Изпитванията налагат извода, че горивото или е друг вид, или е с много високо съдържание на тежки фракции, например дизелово гориво.

продължава>
 

Проверка на бензиностанции по автомагистрала „Хемус“ и главен път Е 772 София-Варна

През месец август 2015 г. инспектори от Регионален отдел  „Метрологичен надзор“ - Северна България провериха всички 30 бензиностанции, разположени в участъка гр.Варна -гр.Севлиево на автомагистрала „Хемус” и връзката по между им – главен път София – Варна Е772, попадащи в териториалния обхват на отдела.

продължава>
 

Масови проверки на везни на пазари и борси в град Варна

В периода 10-21.08.2015 г. инспектори от гр. Варна на Регионален отдел „Метрологичен надзор Северна България“ на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН, съвместно със служители на РПУ, организираха и извършиха съвместни внезапни проверки на лицата, които използват везни при продажбата на плодове и зеленчуци на територията на следните пазари в гр. Варна – Централен, Чаталджа, Часовника, Владиславово, Младост, Аспарухово и Зеленчукова борса.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна31323334353637СледващаКрай»