Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Проверки на везните в магазини за месо и месни продукти преди Великденските празници

Във връзка с проявен обществен интерес и зачестили преди великденските празници сигнали за неточни везни, в периода 01÷09 април 2015 г. ГДМН осъществи извънредни надзорни проверки в търговската мрежа, на пазари и стокови борси за спазване на задълженията по Закона за измерванията (ЗИ) от лицата, които използват везни при продажбата на месо и месни продукти.

продължава>
 

Компания Garmin предприема коригиращи действия за продукт, несъответстващ на изискванията на Директива 2011/65/ЕС (RoHS2)

Продуктът обект на нотификация - „Вивосмарт“, представлява електронна фитнес лента за китка, която проследява стъпките на лицето, което го носи, както и други физически дейности.

продължава>
 

ПРОВЕРКА НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ПО АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“

През първо тримесечие на 2015 г. инспектори от Регионален отдел Метрологичен надзор Южна България провериха всички 31 бензиностанции в участъка от автомагистрала „Тракия”, попадащ в териториалния обхват на отдела.

продължава>
 

Извънредна надзорна проверка на лица, които използват везни на Централния пазар в гр.Варна

В ГДМН гр. Варна е  получена информация, че преди великденските празници след 18.00 часа на Централния пазар в града започват да се използват  везни неотговарящи на законовите изисквания. След самосезиране на 08.04.2015 г. в периода 18.00 - 20.00 часа е извършена  проверка  на лица, които използват везни на Централния пазар в гр.Варна, съвместно с  инспектори на Полицията от Първо РПУ Варна.

продължава>
 

РЕЗУЛТАТИ за извършени извънредни надзорни проверки на лица, които използват средства за измерване в обекти за продажба на течни горива

В периода 19.03.2015 г. – 27.03.2015 г. в градовете Варна, Русе, Шумен, Добрич, Ловеч, Нови пазар, Елена, Девня, Смядово, Каспичан, както и в селата Хитрино, Ивански, Венец, инспектори от РО Северна България на ГД „Метрологичен надзор“ извършиха проверки на 47 бензиностанции и газостанции, в които се използват 172 средства за измерване.

продължава>
 

XII-та НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „МЕТРОЛОГИЯ 2015“

На 20.05.2015 г. ще се проведе XII-та НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „МЕТРОЛОГИЯ 2015“ с мото  „Измервания и светлина“.  Конференцията е част от националната програма за честване на Международната година на светлината (IYL - 2015) и ще се проведе под патронажа на Министъра на икономиката.

 

Проверка на домашни хладилни уреди  по отношение изискванията за екопроектиране определени в Регламент № 643/2009 и Наредбата за излязло от употреба електронно и електрическо оборудване (НИУЕЕО)

През месец февруари приключи проверката на хладилни уреди. Целта на проверката беше съответствието им с изискванията за екопроектиране, определени в Регламент № 643/2009  и съответствие с изискванията на НИУЕЕО.

Проверени бяха 213 броя хладилни уреди от 37 марки. Хладилните уреди са с произход – 60% от държави извън Европейската общност.

продължава>

 
Още статии...
«НачалоПредишна31323334353637383940СледващаКрай»