Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Профилактика на сайта на ДАМТН

Уведомяваме Ви, че на 11.8.2017 г., петък, ще се извърши профилактика на сайта на ДАМТН, поради което уеб страницата няма да бъде достъпна.

 

ДАМТН: Асансьорът на метростанция „Младост 1“ е заседнал вследствие на токов удар

Асансьорът на метростанция „Младост 1“, за който бе получен сигнал, че е заседнал докато е превозвал семейство с бебе, е с изрядна документация. Съоръжението е изправно и към днешна дата функционира нормално. Това показа проверката на инспекторите от Държавната инспекция за метрологичен и технически надзор. Извънредното спиране е било вследствие на токов удар като устройството за двустранна връзка е сработило и своевременно е била уведомена поддържащата фирма. Те са откликнали веднага на сигнала, но до пристигането им на мястото, пътниците в асансьора са били излезли сами.

продължава>
 

ДАМТН спря от продажба 97 вида анстистрес продукти спинери


Около 60% от проверените антистрес продукти-спинери от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор не отговарят на изискванията за безопасност. За неизрядните продукти са съставени 66 акта на обща стойност над 50 хил. лв. Извънредната проверка стартира в края на месец юни като в нейния ход бяха обхванати 154 търговски обекта и са инспектирани 219 вида спинери, част от които бяха дадени за изследвания и в лаборатория.

продължава>
 

ДАМТН инициира среща за състоянието на язовирите в област Плевен


По инициатива на ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор бе организирана среща с представителите на местната и изпълнителната власт в Област Плевен за състоянието на язовирите на нейната територия. Основна цел бе да се подобри координацията и да се предостави оперативна експертна информация за водните съоръжения на нейната територия.

продължава>
 

ДАМТН изтегли от пазара близо 280 хил. потенциално опасни LED прожектора


Държавната агенция за метрологичен и технически надзор изтегли от българския и европейския пазар 279 509 LED прожектора, които не отговарят на условията за безопасност. Това стана в рамките на участието в европейски проект по надзор на пазара на LED прожектори, финансиран от Европейската комисия. Той стартира през 2016 г. и в него взеха участие 21 национални контролни органа, организации и присъединени партньори от страните: Австрия, Англия,  Белгия, България, Германия, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Латвия, Люксембург, Норвегия, Финландия, Холандия, Швейцария, Швеция.

продължава>
 

Информация относно уплътнителни пръстени от азбест, монтирани в помпи на фирма SKF

В ДАМТН е постъпила информация от фирма SKF Lubrication Systems Germany GmbH, която разработва, произвежда и разпространява системи за централизирано смазване, помпи и свързаните с тях помощни продукти. Уведомлението се отнася за два различни модели смазочни помпи, които се различават по конструкция и начин на действие – модел ZPU08/14/24 и модел HJ2, обозначени с търговската марка Lincoln. В двата модела помпи би трябвало да са монтирани уплътнителни пръстени, от материал Abil (указан в техническите чертежи), който не съдържа азбест. Производството им се извършва в Индия от 1988 г. Има съмнения, че през годините (вероятно след 1993 г.) материалът Abil е заменен от материал съдържащ азбест, който води до потенциални здравни проблеми за потребителите.

продължава>
 

Информация относно професионален небулайзер (инхалатор) на OMRON, модели NE-C900-E и NE-C900-UK

В ДАМТН е постъпила информация от институцията за надзор на пазара на Холандия за  Нотификация за несъответствие по RoHS от 31-05-2017.

Уведомяват ни, че по време на инспекцията, базирана на системата за вътрешен контрол, в компания Omron е установено несъответствие с Директива 2011/65/EU (RoHSII) в един от продуктите, предлагани на територията на ЕС.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»