Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

ДАМТН и ФАБ ще проведат открити уроци за асансьорна безопасност в училища в Пловдив и Велико Търново

Пловдив и Велико Търново са следващите градове, в които ще се проведат открити уроци пред учениците за повишаване на знанията им за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки. Инициативата е на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“, като се реализира съвместно с областните управители на Пловдив и Велико Търново.

продължава>
 

Ученици от столичното 125-о училище се запознаха с правилата за безопасност, когато ползват асансьори и ескалатори

Повече от 100 деца от столичното 125 СУ "Боян Пенев" се запознаха с основните правила за безопасност при използването на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки. Събитието бе открито от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски и председателят на Фондация „Асансьорна безопасност“ Емануела Фролошка. Инициативата е част от проект по програма Европа на Столична община и ФАБ, и се реализира с подкрепата на ДАМТН.

продължава>
 

Стартира образователна кампания сред учениците с цел превенция и повишаване на информираността при ползване на асансьори и ескалатори

С подкрепата на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, програма Европа на Столична община и Фондация „Асансьорна безопасност“ стартират образователна кампания в българските училища, която има за цел да повиши знанията на най-малките за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

продължава>
 

ХХVIII НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „Качеството - за по-добър живот’2017“

На 7 и 8 ноември 2017 г., в сградата на Националния дом на науката и техниката в гр. София, под патронажа на Министъра на икономиката, ще се проведе ХХVIII НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „Качеството - за по-добър живот’2017“.

В Програмата на конференцията са включени 3 раздела, които отразяват постигнатото в областта на стандартизацията и качеството през настоящата година, както и нови тенденции и поставени цели.

 

Ловеч е една от областите с най-малко проблемни язовири

Ловеч е една от областите, в която инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са регистрирали най-малко нарушения при проверките през последните две години. Това стана ясно по време на среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски, главния секретар на агенцията Валентин Чиликов и областния управител Георги Терзийски.

продължава>
 

 

Язовирите в Северозападна България имат издадени 154 предписания за отстраняване на несъответствия

Язовирите в Северозападна България имат издадени 154 предписания за отстраняване на несъответствия, като около половината от тях са свързани с технически неизправности. С цел засилване на вниманието към водните обекти в региона и предприемането на координирани действия в тази посока, председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски инициира среща с областните управители на Враца, Монтана и Видин.

продължава>
 

Информация за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U

В ДАМТН е постъпила информация от фирма „Макита България“ ЕООД, в качеството си на дистрибутор и дъщерно дружество на Корпорация Макита, Япония. Уведомлението се отнася за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U, който представлява риск за здравето и безопасността на потребителите. В Европа са доставени 26158 броя от сериен номер 160300031 до сериен номер 170600280. Към България са изпратени общо 76 бр. тримери.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»