Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

В разгара на зимния сезон ДАМТН стартира масови проверки на каски за скиори и за сноубордисти

По разпореждане на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Александър Манолев стартира национална кампанийна проверка „Безопасни зимни спортове 2017“. Инспекторите на агенцията ще проверяват каски за скиори в алпийски дисциплини и за сноубордисти, които се предлагат в търговката мрежа в големите градове и зимните курорти.

продължава>
 

Александър Манолев връчи почетния знак на ДАМТН на директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов

По случай професионалния празник на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“, председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Александър Манолев връчи златния почетен знак на агенцията на главен комисар Ивайло Спиридонов. Отличието се дава за ефективното сътрудничество на дирекцията с ДАМТН, с цел пресичане на престъпни практики и доброто партньорство през годините.

продължава>
 

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще проведе обучение на представители на общините с цел превенция на риска при експлоатацията на язовири

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще проведе обучения на представители на общините с цел превенция на риска при експлоатацията на язовирите, които стопанисват. Това стана ясно днес на среща с Националното сдружение на общините (НСОРБ) инициирана от министъра на икономиката Теодор Седларски. Тя бе ръководена от заместник-министър Лъчезар Борисов, а в нея участие взеха изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова и представители на общините Мизия, Хасково, Кърджали и Карнобат, на Министерството на околната среда и водите, заместник-председателите на ДАМТН Маргарита Юлиянова и Валтер Василев, главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов и др.


„Инициираме тази среща, за да обсъдим кои са основните проблеми на общините и да набележим мерки за бързото им решаване“, каза в началото на срещата заместник-министър Борисов. Той акцентира, че към днешна дата около 90% от всички язовири на територията на страната са общинска собственост и е важно да се набележат координирани действия, за да не се допускат инциденти. „Имате пълната подкрепа на министерството и на държавната агенция като нашата цел е да ви подпомагаме много по-активно и в оперативен порядък да обсъждаме и решаваме проблемите, които срещате“, допълни Лъчезар Борисов.

продължава>
 

Информация от XEROX  за наднормено съдържание на хром

В ДАМТН е постъпила информация от XEROX за наднормено съдържание на хром в част от устройство модел: 53ХХ/58ХХ/59ХХ/72ХХ/79ХХ, Xerox Colour 60/70, Xerox Versant 80 Press, ColorQube 93XX, което е неизпълнение на изискванията ДИРЕКТИВА 2011/65/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА по отношение на ограниченията в употребата на някои опасни вещества в електрическото и електронното оборудване (ЕЕО).

продължава>
 

По инициатива на министър Седларски ще се проведе среща между ДАМТН и Сдружението на общините за обсъждане проблемите на язовирите

По инициатива на министъра на икономиката Теодор Седларски ще се проведе среща между Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Националното сдружение на общините за обсъждане на проблемите, които срещат при стопанисването и управлението на язовирите на тяхната територия. Основната цел е да се набележат краткосрочни и дългосрочни мерки, които да подобрят общото състояние на язовирите в България. Срещата ще се състои в следващите дни в Министерството на икономиката, за да се засили и вниманието на собствениците за предприемане на всички мерки, с оглед повишаването на температурата и очакванията за обилно снеготопене, което ще повиши нивата във водните басейни.

продължава>
 

ДАМТН спря от продажба опасни детски играчки

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря пускането на продажба в търговката мрежа на 51 707 броя различни модели несъответстващи играчки, част от които са опасни. Проверката е следствие на постъпило искане от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движение на рискови стоки и товари.

продължава>
 

Човешка грешка е довела до злополука на строителен обект

Кулокранът е изправен, установиха експерти на ДАМТН

На 04.01.2017 г. около 8:30 часа на обект „Жилищни сгради” с кота 28 м. на Цариградско шосе - Караулката (Цариградски комплекс - Дружба 2) е станала злополука с работник по време на работа, който по-късно е починал.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»