Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Ловеч е една от областите с най-малко проблемни язовири

Ловеч е една от областите, в която инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са регистрирали най-малко нарушения при проверките през последните две години. Това стана ясно по време на среща между председателя на ДАМТН Петър Горновски, главния секретар на агенцията Валентин Чиликов и областния управител Георги Терзийски.

продължава>
 

 

Язовирите в Северозападна България имат издадени 154 предписания за отстраняване на несъответствия

Язовирите в Северозападна България имат издадени 154 предписания за отстраняване на несъответствия, като около половината от тях са свързани с технически неизправности. С цел засилване на вниманието към водните обекти в региона и предприемането на координирани действия в тази посока, председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски инициира среща с областните управители на Враца, Монтана и Видин.

продължава>
 

Информация за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U

В ДАМТН е постъпила информация от фирма „Макита България“ ЕООД, в качеството си на дистрибутор и дъщерно дружество на Корпорация Макита, Япония. Уведомлението се отнася за бензинов тример марка Makita, модел EM2600U, който представлява риск за здравето и безопасността на потребителите. В Европа са доставени 26158 броя от сериен номер 160300031 до сериен номер 170600280. Към България са изпратени общо 76 бр. тримери.

продължава>
 

Повече от ¼ от проверените везни на пазарите в България не отговарят на изискванията

В сезона на плодовете и зеленчуците, инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор стартираха масирани проверки в цялата страна на лица, които използват везни при продажбата им на пазари, борси и временни пунктове. В акцията се включиха и служители на районните управления на МВР, а екипите проверяваха дали търговците спазват задълженията им по Закона за измерванията.

продължава>
 

Под 10% от язовирите на територията на Велико Търново имат констатирани неизправности


Велико Търново е една от областите с най-малко констатирани несъответствия при проверките на язовирите на нейната територия. Издадени са 16 предписания, а водните обекти на нейната територия са общо 158. Това стана ясно на днешната среща между председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, неговият заместник Валтер Василев, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов и областният управител проф. д-р Любомира Попова, и нейният заместник Детелина Борисова. Тя се проведе по инициатива на ръководството на ДАМТН и е част от мерките за засилване на вниманието по места към язовирите и тяхното състояние.

продължава>
 

Около 20% от проверените в търговската мрежа слънчеви очила не отговарят на изискванията

В разгара на летния сезон инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършиха масови проверки на предлаганите в търговската мрежа слънчеви очила. Те обхванаха 291 обектa на територията на цялата страна, в това число и в магазините в морските ни курорти. Целта на проверките е превенция и установяване спазването на изискванията за безопасност на едни от най-атрактивните лични предпазни средства за лятото – слънчевите очила. Инспекциите бяха съсредоточени извън специализираните оптики, за да се обхванат по-малките търговски обекти и складовите бази, където обикновено се регистрират най-много нарушения на законодателството.

продължава>
 

Ръководството на ДАМТН стартира серия от срещи с областните управители за засилване на вниманието към проблемните язовири на тяхната територия


Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор инициира серия от срещи с областните управители, на чиито територии има множество неизрядни язовири. Целта е да се засили вниманието им към тях с цел превенция и недопускане на сериозни инциденти, които могат да причинят материални щети и да създадат риск за живота, и здравето на хората.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»