Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

ДАМТН стартира извънредна проверка на антистрес продукти-спинери

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършва извънредна проверка на антистрес продукти-спинери. Те имат игрови функции и трябва да отговарят и на изискванията на Наредбата за съществени изисквания и оценяване съответствието на играчките.

продължава>
 

Резултати от приключилата на 15.06.2017 г. проверка на пояси за ръце и люлки за домашна употреба

Поясите за ръце са едни от най-използваните лични предпазни средства в сезона на предстоящите летни почивки край морето или басейните. Те са помощни средства за обучение, предназначени са да подпомагат децата при плуване и трябва да гарантират безопасността им от евентуално удавяне. Предназначени са да защитават потребителя от опасности, които могат да причинят тежки и необратими увреждания на здравето му.

Люлките за домашна употреба са едни от любимите играчки за децата от всички възрасти. Те не са сезонно употребяван продукт, тъй като могат да се употребяват на открито и закрито. Най-честите травми при употребата на тези играчки са от падане и удар със седалката на падналото дете или близкостоящо до люлката дете.

продължава>
 

ДАМТН стартира масирани проверки на слънчеви очила

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира масирана национална проверка на слънчевите очила, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

продължава>
 

ДАМТН ще отнеме разрешителните за дейност на поддържащата и надзорната фирма, след инцидента с асансьора в Пловдив

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще стартира процедура по отнемане на разрешителните за дейност на фирмите, които са били отговорни за поддържката и надзора на асансьора, с който на 5 юни в Пловдив се случи инцидент. След подадения сигнал от пострадалите, бе назначена проверка на мястото на случая, която продължи и в офиса на двете фирми, за да се прегледа цялата им документация и дейност.

продължава>
 

ДАМТН стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“ с акцент върху стоките за деца

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“. Инспекциите ще започнат с поясите за ръце и люлките тип махало, предназначени за деца под три години, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

продължава>
 

На 1 юни ДАМТН организира открити демонстрации за безопасност на детските играчки във Варна

На 1 юни – Международният ден на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор организира във Варна открити демонстрации за безопасност на детските играчки. Те ще започнат от 17:00 часа едновременно на две места в Морската градина (на нейния вход и до т.нар. „детски кът“), като експерти от агенцията и други ангажирани институции ще демонстрират на родителите за какво трябва да внимават при избора на продукти за техните деца. Ще бъде обособена и демонстрационна зона, където малчуганите ще могат да опитат различни играчки, които предварително са проверени, че отговарят на условията за безопасност. Инициативата се организира съвместно с Община Варна.

продължава>
 

Поздравителен адрес от министъра на икономиката Емил Караниколов по повод Международния ден на метрологията и професионалния празник на българските метролози

Уважаеми метролози,

Позволете ми да Ви поздравя по повод Международния ден на метрологията и професионалния празник на българските метролози – 20 май!

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»