Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Коледна кампания

Във връзка с предстоящите Коледни и новогодишни празници, Министерството на икономиката, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Комисията за защита на потребителите (КЗП), на 05.12.2016 г. стартираха кампания “БЕЗОПАСНА КОЛЕДА 2016”, чиято цел е безопасността на най-търсените продукти по време на празниците.

В периода 05-12 декември инспектори от двете администрации, извършиха съвместни проверки на територията на цялата страна, в търговски обекти, където са съсредоточени големи потребителски потоци и се разпространяват играчки, задвижвани с батерии, електрически светлинни гирлянди и пиротехнически изделия.

продължава>
 

Невалиден печат

На 16.11.2016 г. е изгубен личен печат № 03-02 на главен инспектор Петър Георгиев от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“, Регионален отдел „Северозападна България. Същият се обявява за невалиден, считано от 16.11.2016 г.

 

Търг с тайно наддаване на част от недвижим имот – публична държавна собственост, с обект: площи в сградите на ДАМТН на територията на Република България за разполагане на вендинг автомати

Извлечение от Заповед  № 920/07.12.2016 г. на председателя на ДАМТН за откриване на процедура за отдаване под наем за срок от 5 (пет) години, считано от датата на сключване на договора, чрез търг с тайно наддаване на част от недвижим имот – публична държавна собственост, с обект: площи в сградите на ДАМТН на територията на Република България за разполагане на вендинг автомати

 

ДАМТН провери въжените линии преди началото на зимния сезон

За период от 23 ноември до 8 декември инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършиха проверки и изпитвания на всички въжени линии в курортите. Към днешна дата съоръженията са технически изправни. Издадени са 42 предписания от общ характер, които нямат отношение към безопасността на въжените линии, но е даден срок за изпълнението им преди започването на зимния сезон.

продължава>
 

Тематична проверка „Никулден“

Във връзка със засиленото закупуване на риба преди Никулден, Главна дирекция „Метрологичен надзор“ организира и проведе тематична проверка „Никулден“, по време на която инспекторите извършиха извънредни внезапни надзорни проверки на лицата, които използват везни при продажбата на риба и рибни продукти за спазване на задълженията им по Закона за измерванията.

продължава>
 
Стартира масирана проверка в цялата страна по кампания “Безопасна Коледа” 2016

Стартира масирана проверка в цялата страна по кампания “Безопасна Коледа” 2016

В първия ден на кампанията “Безопасна Коледа” Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), съвместно с Комисията за защита на потребителите (КЗП) извърши проверки на големите търговски обекти в София, Пловдив и Варна с цел гарантиране безопасността на потребителите преди празниците.

Проверката обхвана играчки, светлинни гирлянди, пиротехнически изделия, продукти за отглеждане на деца, сувенири, твърдения и практики, касаещи намаления и промоции в магазините, в които са съсредоточени големи потребителски потоци.
Инспекторите проверяваха за наличие на маркировка за съответствие, инструкция за употреба, формални и видими несъответствия при играчките; обявените технически параметри, свързани с безопасната употреба на светлинните гирлянди; инструкции за безопасна употреба, наличието на задължителни маркировки за съответствие и специфични предупредителни текстове, свързани с безопасността.

продължава>
 

ДАМТН провери по сигнал електрически гирлянди в “Илиянци”

На 17 ноември 2016 г. инспектори и експерти от ДАМТН, съвместно с органите на МВР, извършиха масирани проверки по сигнал за продажба на електрически гирлянди, в нарушение с действащото законодателство. Целта на проверка е да се повиши безопасността на потребителите при употреба на едни от най-атрактивните продукти за коледните и новогодишните празници. Проверките са извършени в 9 търговски обекти, в това число 5, намиращи се в Стоков пазар Илиянци и 4 склада, намиращи се в СБ Илиянци - 3 база.

Проверени са общо 28 различни марки и модели електрически съоръжения, в това число: 23 различни модела светлинни гирлянди, 5 модела от различен вид лампи и прожектори.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»