Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Валтер Василев е определен за временно изпълняващ длъжността председател на ДАМТН

Поради избирането му за народен представител, Александър Манолев подаде молба да бъде освободен като председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. С Решение на Министерски съвет, неговият заместник Валтер Василев е определен за временно изпълняващ функциите на председател. Той е икономист по образование, завършил е висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство. Работил е в Столичната дирекция на вътрешните работи и в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР.

продължава>
 

ДАМТН бе председател и домакин на 11-то заседание на Групата за административно сътрудничество за пиротехнически изделия

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) бе председател на 11-то заседание на групата за административно сътрудничество (ADCO) по прилагане на изискванията на Директива 2013/29/ЕС за пиротехнически изделия. Агенцията бе домакин на събитието, което се проведе на 19 и 20 април 2017 в гр. София. В него взеха участие 40 представители от 23 държави-членки на Европейския съюз, както и на Европейската комисия. Присъства и експерт от ГД „Национална полиция“ на МВР - институция, с която ДАМТН партнира успешно. Водещ на срещата бе Мирослав Йотов, главен директор на Главна дирекция "Надзор на пазара" (ГДНП) в ДАМТН.

продължава>
 

 

Приключи проверката на язовирите, при които имаше нарушения

В периода януари - март 2017 г. Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извърши проверки на 205 язовира, за които по-рано бе дадена информация, че са с по-голям брой установени нарушения.

За установените неизпълнени предписания от предходни проверки и при наличие на основание за 29 собственика е стартирала процедура по административно-наказателно производство. За една част от собствениците все още не са изтекли сроковете за представяне на изискани писмени доказателства, след представянето на които, ще бъдат предприети действия за изпращане на покани за съставяне на актове.

продължава>
 

BOSCH съобщава за дефекти при газовите печки

ВАЖНО ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТE НА СВОБОДНОСТОЯЩИ ГАЗОВИ КУХНЕНСКИ УРЕДИ И ГОТВАРСКИ ПЛОТОВЕ ЗА ВГРАЖДАНЕ „BOSCH”

„БСХ Домакински уреди България” ЕООД стартира доброволна кампания за безопасност, при която ще се заменят щуцерите за газови връзки на готварски плотове за вграждане и свободно стоящи газови кухненски печки „Bosch”, които са произведени в периода от август 2006 г. до октомври 10.2011 г., за моделите: газов плот NMU4151LT; свободно стояща печка HGV64D120E; свободно стояща печка HGV74D250E; свободно стояща печка HSV64D020R; свободно стояща печка HSV74D050R.

продължава>
 

40% от проверените през 2016 година играчки не отговарят на изискванията, а 15% са доказано опасни
Интернет търговията се очерта като един от основните проблеми при безопасността

Това стана ясно по време на кръглите маси, организирани от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) по повод Международния ден на потребителите. Те се  проведоха на 15 март (сряда) в София и Варна под егидата на министъра на икономиката на Република България.

Темата на събитието в град София бе „Играчката – забавна, полезна и безопасна“ и бе открито от Огнян Златев – ръководител на представителството на Европейската комисия в България. Той определи защитата на здравето, интересите и безопасността на общността като приоритетни за Европейската комисия.

продължава>
 

 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»