Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

ДАМТН ще отнеме разрешителните за дейност на поддържащата и надзорната фирма, след инцидента с асансьора в Пловдив

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще стартира процедура по отнемане на разрешителните за дейност на фирмите, които са били отговорни за поддържката и надзора на асансьора, с който на 5 юни в Пловдив се случи инцидент. След подадения сигнал от пострадалите, бе назначена проверка на мястото на случая, която продължи и в офиса на двете фирми, за да се прегледа цялата им документация и дейност.

продължава>
 

ДАМТН стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“ с акцент върху стоките за деца

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“. Инспекциите ще започнат с поясите за ръце и люлките тип махало, предназначени за деца под три години, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

продължава>
 

На 1 юни ДАМТН организира открити демонстрации за безопасност на детските играчки във Варна

На 1 юни – Международният ден на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор организира във Варна открити демонстрации за безопасност на детските играчки. Те ще започнат от 17:00 часа едновременно на две места в Морската градина (на нейния вход и до т.нар. „детски кът“), като експерти от агенцията и други ангажирани институции ще демонстрират на родителите за какво трябва да внимават при избора на продукти за техните деца. Ще бъде обособена и демонстрационна зона, където малчуганите ще могат да опитат различни играчки, които предварително са проверени, че отговарят на условията за безопасност. Инициативата се организира съвместно с Община Варна.

продължава>
 

Поздравителен адрес от министъра на икономиката Емил Караниколов по повод Международния ден на метрологията и професионалния празник на българските метролози

Уважаеми метролози,

Позволете ми да Ви поздравя по повод Международния ден на метрологията и професионалния празник на българските метролози – 20 май!

продължава>
 

При проверките на таксиметрови апарати се отчитат около 10% нарушения

Около 10% са регистрираните нарушения при проверките на таксиметровите апарати през миналата година, като повечето от тях са административни. Това стана ясно от думите на и.д. председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Валтер Василев, който участва в откриването на XIII Национална научно-практическа конференция под наслов „Измерванията в транспорта“. Събитието се организира по повод Международния ден на метрологията и професионалния празник на българските метролози – 20 май в партньорство с Българския институт по метрология и Съюза на метролозите в България.

продължава>
 

Глоби на обща стойност от 58 хил. лева е съставила ДАМТН за неизрядни електроуреди

През изминалата година Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е проверила 1183 различни по вид, модел и марка електрически продукти. В резултат е съставила 116 Акта за административни нарушения на обща стойност от 58 хил. лева за неизрядни електроуреди пуснати в търговската мрежа. Сред най-честите нарушения при проверените продукти са липса на маркировка за съответствие СЕ, липса на инструкция за експлоатация на български език, загряване на металните повърхности на уредите над допустимата температура, лесно достъпни части под напрежение, и др.

продължава>
 

Информационен ден на НАПОО в гр. Казанлък

Уважаеми ръководители на ЦПО,
НАПОО организира информационен ден в гр. Казанлък  на 17.05.2017 г. (сряда) от 14:30 ч. до 17:00  ч. в залата на  Хотел Казанлък, пл. „Севтополис“ № 1.
Проблематиката, която ще обсъдим с Вас, е свързана с:

1. Изискванията за курсовете за правоспособност и значението им в упражняването на регулираните професии – инж. Нели Карипова, главен директор на ГД ИДТН към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)
2. Прилагането на разпоредбите на нормативната уредба и най-често допусканите грешки в прилагането ѝ, констатирани при последващия контрол на ЦПО, които НАПОО извършва в  страната.
3. Работата на центровете в Информационната система на НАПОО.
4. Годишен календар на дейностите на ЦПО.
5. Представяне на проект „Coach@Work“, финансиран по програма Еразъм+ и резултатите от проекта.

Ще имате възможност да зададете Вашите въпроси и да обмените добри  практики, свързани с дейността на ЦПО с  колегите си.
Моля в срок до 16.05.2017 г., да потвърдите участието си на следния e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Източник - Национална агенция за професионално образование и обучение

 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»