Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

41-во заседание на групата за административно сътрудничество към Директива 2014/30/ЕС за електромагнитна съвместимост

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) бе домакин на 41-то заседание на групата за административно сътрудничество към Директива 2014/30/ЕС (ADCO EMC), което се проведе от 26 до 29 септември в гр. София. Председател на срещата бе г-н Стефан Уилкелман от Германия, като присъстваха делегати от 25 държави-членки на Европейския съюз, представител на Европейската комисия и наблюдатели от Босна и Херцеговина. Участниците бяха привествани от ръководството на ДАМТН.

продължава>
 

Скъсана носеща планка на кабината е причина за инцидента с асансьора в ж.к. Свобода

Предстои експертиза за установяване на причината, довела до скъсването на носещата планка

Снощи на бул. Никола Жеков, №22, вх. А, в 18:37 часа се къса носещата планка на кабината на асансьора и той пада три етажа надолу. Вътре има 4-ма възрастни и едно дете, които около 20 минути след инцидента са били изведени аварийно от служители на Служба “Пожарна безопасност и защита на населението” и от представители на поддържащата фирма. Двама са били прегледани в Пирогов, а останалите трима – във ВМА.

продължава>
 

Дружество  „БОРЯНА“ ЕООД е започнало програма за изтегляне от пазара и замяна на LED прожектор марка: ULTRALUX, модел: KLL021410  SPM2202064-20W

Дружество „БОРЯНА“ ЕООД доброволно е започнало програма за изтегляне от пазара и замяна на LED прожектор, който носи потенциален риск от прегряване:

LED Прожектор, марка: UltraLux, модел: KLL021410 SPM2202064-20W, с обявени технически данни: напрежение - 220-240V AC; честота  50/60Hz; мощност – 20W; степен на защита - IP67; светлинен поток 1600lm; 6400K. Продуктът е с нанесена маркировка за съответствие СЕ.

продължава>
 

Electronics Europe – European Headquarters се обръща към притежателите на Samsung Galaxy Note7 да изключат и да не използват новия телефон

Във връзка с получена информация в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор от Samsung  Electronics Europe – European Headquarters, се обръщаме към притежателите на Samsung Galaxy Note7 да изключат и да не използват новия телефон.
Комисията по проблеми на безопасността на потребителските стоки в САЩ (CPSC) и компанията Samsung също са предупредили притежателите за възможния риск, въпреки докладваните от потребители в САЩ и Южна Корея малък брой случаи на проблеми с батериите на някои от смартфоните от серията, които могат да предизвикат експлозия, докато устройствата се зареждат.

продължава>
 

Александър Манолев е назначен за председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

Правителството освободи Стефан Цанков като председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и назначи на негово място Александър Манолев. Промяната се прави по предложение на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

продължава>
 

Дружество  „ВИ-ТЕК ЕВРОПА“ ООД е започнало програма за изтегляне от пазара и замяна на два различни модела LED прожектори

Дружество  „ВИ-ТЕК ЕВРОПА“ ООД доброволно е започнало програма за изтегляне от пазара и замяна на два различни модела LED прожектори, които носят потенциален риск от прегряване:

продължава>
 

ДАМТН глоби търговска верига за продажба на перални машини без инструкция за употреба на български език

Нарушението  е установено от “таен клиент”

Глоба до 1000 лева ще бъде наложена на голяма търговска верига за за липса на инструкция за употреба на български език. Нарушението е установено от служители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), които закупиха като “тайни клиенти” пералня машина. Проверката е направена в обекти на веригата в цялата страна след множество сигнали и жалби на граждани.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»