Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Поздравителен адрес ГД МН

 
Поздравителен адрес ГД МН

 
Поздравителен адрес ГД МН

 

 

ДАМТН: 90% от предписанията на язовири за 2017 г. в област Габрово са изпълнени

Около 90% от предписанията, които са дадени от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) при проверките на язовири в област Габрово са изпълнени. Към момента, резултатите от направените инспекции показват, че водоемите са в добро техническо и експлоатационно състояние. Това каза председателят на агенцията Петър Горновски по време на работна среща с областния управител на Габрово Невена Петкова. На нея присъстваха и и.д. главеният секретар на агенцията и главен директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Мима Чалева, главният директор на главна дирекция „Метрологичен надзор“ Павлина Данаилова, началникът на регионален отдел „Северна Централна България“ на дирекцията Красимир Цанев и председателят на Комисията за обследване на техническото и експлоатационно състояние на язовирните стени и съоръженията към тях (КОТЕСЯС), намиращи се на територията на област Габрово Николай Петров.

продължава>
 

 

ДАМТН e извършилa над 90 проверки на язовири на територията на Пазарджик от началото на 2017 г.

От началото на 2017 г. Държавнатa агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е извършила 92 проверки на язовири на територията на област Пазарджик, съвместно с Комисията за обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени. Това стана ясно на днешната среща между председателя на агенцията Петър Горновски и областния управител на Пазарджик Стефан Мирев. На нея присъстваха и и.д. главният секретар на агенцията и главен директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“ Мима Чалева и началникът на регионален отдел „Южна Централна България“ на дирекцията ген. Йордан Кюмюрджиев.

продължава>
 

20 май – международен ден на метрологията

Покана за XIV-та научно-практическа конференция "Постоянно развитие на Международната система на единиците, SI" 18 май 2018 г.

 

Информация за опасен продукт по Директива 2014/33/ЕС на европейския парламент и на съвета от 26 февруари 2014 година

В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпила нотификация чрез системата за бърз обмен на информация RAPEX, за носеща рамка на кабина на асансьор, тип ТСS25, производство на ThyssenKrupp Aufzugswerke GmbH, Германия.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»