Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

ДАМТН: Препълнени газови бутилки са сред най-честите причини за инциденти при използването им за битови нужди

Препълнени газови бутилки са сред най-честите причини за инциденти в използването им за битови нужди. Анализът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор показва, че продължават нарушенията на бензиностанции и газостанции, които пълнят газови бутилки за битови нужди без да разполагат с необходимото оборудване, с което застрашават живота и здравето на хората. През миналата година инспекторите на ДАМТН са съставили наказателни постановления за над 20 000 лв. за подобни нарушения.

продължава>
 

ДАМТН отнема лиценза на надзорното лице за газовата инсталация, след инцидента в мол Варна

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор отнема лиценза на лицето извършвало технически надзор на газовата инсталация, след вчерашния инцидент в заведението за хранене в Гранд Мол Варна.

продължава>
 

ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност“ ще си партнират за популяризиране начините и мерките за безопасно ползване на асансьори и ескалатори сред децата

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“ ще си партнират за популяризиране начините и мерките за безопасно ползване на асансьори и ескалатори сред децата. За това се договориха председателят на ДАМТН Александър Манолев и изпълнителният директор на фондацията Емануела Фролошка.

По силата на подписана декларация, експерти от Държавната агенция ще участват в организирани от фондацията срещи с деца от детски градини и училища, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правилата за безопасно ползване на  асансьорите и ескалаторите.

продължава>
 

ДАМТН изпрати писма на всички общини да засилят вниманието си към язовирите, които се намират на тяхна територия

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор изпрати писма до всички общини в България да засилят вниманието си към язовирите, които се намират на тяхна територия. В тях се обръща внимание, че съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на техническата и безопасна експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях, както и на контрол за техническото им състояние, в 7 дневен срок след подписване на договор за възлагане функциите на оператор на язовирна стена, собственикът е длъжен да предостави копие в ДАМТН.

продължава>
 

ДАМТН направи спешна проверка на язовир Огняново

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор направи спешна проверка на язовир Огняново на 16 февруари, след получен сигнал. На място експертите установиха, че е паднала едната от гредите на пасарелката, която осигурява достъп до водовземната кула. На този етап това не застрашава сигурността на съоръжението, но трябва да се предприемат спешни мерки за отстраняване на проблема.

продължава>
 

В разгара на зимния сезон ДАМТН стартира масови проверки на каски за скиори и за сноубордисти

По разпореждане на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Александър Манолев стартира национална кампанийна проверка „Безопасни зимни спортове 2017“. Инспекторите на агенцията ще проверяват каски за скиори в алпийски дисциплини и за сноубордисти, които се предлагат в търговката мрежа в големите градове и зимните курорти.

продължава>
 

Александър Манолев връчи почетния знак на ДАМТН на директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов

По случай професионалния празник на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“, председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Александър Манолев връчи златния почетен знак на агенцията на главен комисар Ивайло Спиридонов. Отличието се дава за ефективното сътрудничество на дирекцията с ДАМТН, с цел пресичане на престъпни практики и доброто партньорство през годините.

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»