Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Ръководството на ДАМТН проведе работна среща с областния управител на Кърджали за предстоящите промени в Закона за водите

 

Предстоящите промени в Закона за водите, свързани със стопанисването и управлението на водните обекти обсъдиха на работна среща между ръководния екип на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Петър Горновски и неговия заместник ген. Кирил Войнов и областния управител на Кърджали Никола Чанев.

продължава>
 

22 март - Световен ден на водата

Световният ден на водата 22 март предполага споделена отговорност от всички заинтересовани страни – от хората и местните общности до международните организации и гражданското общество, за опазване качеството на водата и живота на Земята.

Поздравителен адрес на председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор към ГД НЯСС.

 
3 март 2018 г.

 

По разпореждане на министър Караниколов ДАМТН стартира извънредни проверки на язовирите на територията на цялата страна

По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов,  Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) засилва екипите осъществяващи контрол на язовирите и съоръженията към тях, и провежда извънредни инспекции на проблемните водоеми. Мерките се налагат заради обилните снеговалежи и опасността от рязко покачване на водните обеми от тяхното топене.

При необходимост има готовност да се командироват допълнителни служители в региони с по-висок потенциален риск и въвеждането на 24-часови дежурства. Активиран е и извънредният щаб, който ще действа постоянно в централата на агенцията до нормализиране на ситуацията. Поддържа се и постоянен контакт с представителите на местната власт, като са уведомени и всички областни управители за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

продължава>
 

ДАМТН продължава серията от срещи по места  за засилване на вниманието към проблемни язовири

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължава серията от срещи с областните управители, на чиито територии има множество язовири. Работните срещи са с цел повишаване на вниманието към проблемните водоеми, както и превенция и недопускане на инциденти предизвикани от неправилното им стопанисване.

продължава>
 

Информация за опасна машина-подемник за повдигане на превозни средства

В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпила нотификация, чрез системата за бърз обмен на информация RAPEX, за подемник за повдигане на превозни средства, марка Eurotek, 2 Post Vehicle Lift, модел 24BM, тип FL#8224T, произведен в Китай.

Установено е, че якостта на заключващата система на носещата рамка и устройството за контрол на спускане не отговарят на съществените изисквания на Директива 2006/42/ЕО за машини. Системата. Експлоатацията на съоръжението може да доведе до падане на превозното средство от подемника и носи риск от сериозни наранявания. Върху машината има нанесена маркировка за съответствие СЕ, но липсва табела с информация за името и адреса на производителя, година на производство и други технически данни. Машината не се придружава от ЕО Декларация за съответствие.

продължава>
 

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКА АСАНСЬОРНА АСОЦИАЦИЯ (БАА) И СДРУЖЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ВНОСИТЕЛИТЕ ИНСТАЛИРАЩИ АСАНСЬОРИ (СПВИА)

До

Лидия Павлова

Главен редактор на вестник Вяра и електронен сайт Вяра Нюз...

Тел.: 0879/ 356 100; Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Адрес: гр. Дупница, ул. „Христо Ботев“ 43,

НОВ ОФИС в гр. Благоевград, ул. „Тодор Александров“ 21 ет.4, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Копие:

Председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)

Министерството на икономиката (МИ)

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

Главна Прокуратура (ГП)

 

Уважаеми госпожи и господа,

Ние, браншовите организации БАА и СПВИА, представляваме сериозна част от асансьорния бранш в България, и за това имаме ясна представа за проблемите, които стоят пред всички фирми, работещи в този сектор.

Повече от 10 години ние сигнализираме, че над 80 000 броя асансьори в България са морално остарели, абсолютно амортизирани и не отговарят на съвременните европейските изисквания за безопасна работа.

В онези години не бяха взети никакви реални мерки от държавната администрация за привеждане на старите асансьори в съответствие с новите европейски изисквания за безопасността на ползвателите и това доведе до редица тежки инциденти с осакатяване на хора, както и нещастни случаи с човешки жертви.

През всичките тези години ние, браншовите организации, уведомявахме бившите ръководства на ДАМТН и МИЕ за това, че се регистрираха и пускаха в експлоатация нови асансьори, които не съответстваха на тогавашните европейски норми. Това се правеше с цел да се създава и поддържа благоприятна корупционна среда, генерираща солидни приходи от рушвети в посока на контролните и надзорни органи!

продължава>
 
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»