Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Информация относно уплътнителни пръстени от азбест, монтирани в помпи на фирма SKF

В ДАМТН е постъпила информация от фирма SKF Lubrication Systems Germany GmbH, която разработва, произвежда и разпространява системи за централизирано смазване, помпи и свързаните с тях помощни продукти. Уведомлението се отнася за два различни модели смазочни помпи, които се различават по конструкция и начин на действие – модел ZPU08/14/24 и модел HJ2, обозначени с търговската марка Lincoln. В двата модела помпи би трябвало да са монтирани уплътнителни пръстени, от материал Abil (указан в техническите чертежи), който не съдържа азбест. Производството им се извършва в Индия от 1988 г. Има съмнения, че през годините (вероятно след 1993 г.) материалът Abil е заменен от материал съдържащ азбест, който води до потенциални здравни проблеми за потребителите.

продължава>
 

Информация относно професионален небулайзер (инхалатор) на OMRON, модели NE-C900-E и NE-C900-UK

В ДАМТН е постъпила информация от институцията за надзор на пазара на Холандия за  Нотификация за несъответствие по RoHS от 31-05-2017.

Уведомяват ни, че по време на инспекцията, базирана на системата за вътрешен контрол, в компания Omron е установено несъответствие с Директива 2011/65/EU (RoHSII) в един от продуктите, предлагани на територията на ЕС.

продължава>
 

ДАМТН стартира извънредна проверка на антистрес продукти-спинери

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършва извънредна проверка на антистрес продукти-спинери. Те имат игрови функции и трябва да отговарят и на изискванията на Наредбата за съществени изисквания и оценяване съответствието на играчките.

продължава>
 

Резултати от приключилата на 15.06.2017 г. проверка на пояси за ръце и люлки за домашна употреба

Поясите за ръце са едни от най-използваните лични предпазни средства в сезона на предстоящите летни почивки край морето или басейните. Те са помощни средства за обучение, предназначени са да подпомагат децата при плуване и трябва да гарантират безопасността им от евентуално удавяне. Предназначени са да защитават потребителя от опасности, които могат да причинят тежки и необратими увреждания на здравето му.

Люлките за домашна употреба са едни от любимите играчки за децата от всички възрасти. Те не са сезонно употребяван продукт, тъй като могат да се употребяват на открито и закрито. Най-честите травми при употребата на тези играчки са от падане и удар със седалката на падналото дете или близкостоящо до люлката дете.

продължава>
 

ДАМТН стартира масирани проверки на слънчеви очила

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира масирана национална проверка на слънчевите очила, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

продължава>
 

ДАМТН ще отнеме разрешителните за дейност на поддържащата и надзорната фирма, след инцидента с асансьора в Пловдив

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще стартира процедура по отнемане на разрешителните за дейност на фирмите, които са били отговорни за поддържката и надзора на асансьора, с който на 5 юни в Пловдив се случи инцидент. След подадения сигнал от пострадалите, бе назначена проверка на мястото на случая, която продължи и в офиса на двете фирми, за да се прегледа цялата им документация и дейност.

продължава>
 

ДАМТН стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“ с акцент върху стоките за деца

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира национална кампанийна проверка „Безопасно лято 2017“. Инспекциите ще започнат с поясите за ръце и люлките тип махало, предназначени за деца под три години, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»