Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

 

ДАМТН извърши комплексна проверка на бензиностанции в областите Сливен и Ямбол

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извърши масирани проверки на бензиностанциите на територията на областите Сливен и Ямбол. Инспекциите осъществявани от служителите на агенцията бяха комплексни, като се следи с повишено внимание за контрола и качеството на течните горива, както и за техническия и метрологичен контрол на бензиноколонките в обектите.

продължава>
 

Ген. Кирил Войнов поздрави участниците в Работна група 5 „Метрологичен надзор“ на WELMEC/ADCO Група средства за измерване и везни с неавтоматично действие

И.д. председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Кирил Войнов поздрави участниците в Работна група 5 „Метрологичен надзор“ на WELMEC/ADCO Група средства за измерване и везни с неавтоматично действие. Домакин на работната среща, която се проведе от 17 до 19 октомври 2018 г. в гр. София, е ДАМТН и в нея участие взеха представители на надзорни органи в областта на средствата за измерване от над 20 държави членки на Европейския съюз.

продължава>
 

Информация за опасна тенджера под налягане, марка ARTMÉTAL

В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпила нотификация, чрез системата за бърз обмен на информация GRAS-RAPEX, за опасна  девет литрова тенджера под налягане с кошница от неръждаема стомана, марка Artmétal, вид/модел Les maîtres cuisiniers 9L (Тенджера 9 литра), производител PORISTAL, Франция, без маркировка за съответствие СЕ и без придружаваща документация.

продължава>
 

Информация за опасна тенджера под налягане, марка NEW KOOL'OR BACKEN

В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпила нотификация, чрез системата за бърз обмен на информация RAPEX, за опасна тенджера под налягане, марка NEW KOOL'OR BACKEN, вид/модел Design DSW 22-7L, производител ‘Kitchen Compagny’, Франция, Бар код/Код на партидата (или друга информация за идентифициране на това кои продукти са засегнати) 3 612403821167, с нанесена маркировка за съответствие СЕ.

продължава>
 

Ген. Кирил Войнов участва в отбелязването на 80 годишнината от създаването на Висшето строително училище „Любен Каравелов”

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще продължи да насърчава всички инициативи на висшите училища за преодоляването на недостига на кадри в различните сектори, за които отговаря агенцията. Това заяви и.д. председателят на ДАМТН ген. Кирил Войнов отбелязването на 80 годишнина от създаването на Висшето строително училище „Любен Каравелов”.

продължава>
 

ДАМТН извърши проверка на поддържащата фирма на асансьорна, в чиято шахта падна мъж в Кърджали

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира незабавна проверка на поддържащата фирма на асансьора в Кърджали, в чиято шахта падна мъж и загина. В момента съоръжението е запечатано от полицията и тече разследване.

По първоначална информация в момента на инцидента жилищният асансьор, в който се е возил мъжът, е заседнал между четвъртия и петия етаж. След спирането му, мъжът не е изчакал да пристигне помощният екип, а е предприел мерки за излизане от него. Той е отворил вратата и е паднал в асансьорната шахта, в следствие, на което е починал.

продължава>
 

Ген. Кирил Войнов: От началото на 2018 г. ДАМТН е извършила над 560 проверки на язовири на територията на Югозападна България

От началото на 2018 г. инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) са извършили над 560 проверки на язовири на територията на Югозападна България. Това съобщи временно изпълняващият длъжността председател на агенцията ген. Кирил Войнов по време на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, който се проведе в Сандански. Той подчерта, че преобладаващият брой предписания, които комисията е давала през тази година са по техническата документация на водните обекти.

продължава>
 
Още статии...
«НачалоПредишна12345678910СледващаКрай»