Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

There are no translations available.

ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност“ проведоха работна среща за разширяване на съвместното си сътрудничество в областта на безопасната експлоатация на асансьорите

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Фондация „Асансьорна безопасност“ проведоха работна среща за разширяване на съвместното си сътрудничество в областта на безопасната експлоатация на асансьорите. Срещата имаше за цел да бъдат обсъдени начините за повишаване на информираността и знанията на населението, относно нормите при тяхното използване както и избягването на потенциално рискови ситуации и др. В нея участие взеха временно изпълняващият длъжността председател на ДАМТН ген. Кирил Войнов, главният секретар Николай Николов и част от ръководството на институцията. Фондация „Асансьорна безопасност“ беше представлявана от изпълнителния директор Емануела Фролошка, както част от членовете на управителния й съвет – Ивана Попова и Димитър Фролошки.

Read more...
 
There are no translations available.

ДАМТН продължава масираните проверки на бензиностанции в страната

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) продължава масираните проверки на бензиностанциите в страната. В момента инспекциите са съсредоточени в областите Бургас и Плевен, като ще обхванат цялата страна.

Инспекциите осъществявани от служителите на агенцията са комплексни, като се следи с повишено внимание за контрола и качеството на течните горива, както и технически и метрологичен контрол на бензиноколонките в обектите. При установяване на административни нарушения ДАМТН ще предприеме незабавни административно-наказателни процедури.

 
There are no translations available.

 

ДАМТН извърши комплексна проверка на бензиностанции в областите Сливен и Ямбол

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извърши масирани проверки на бензиностанциите на територията на областите Сливен и Ямбол. Инспекциите осъществявани от служителите на агенцията бяха комплексни, като се следи с повишено внимание за контрола и качеството на течните горива, както и за техническия и метрологичен контрол на бензиноколонките в обектите.

Read more...
 
There are no translations available.

Ген. Кирил Войнов поздрави участниците в Работна група 5 „Метрологичен надзор“ на WELMEC/ADCO Група средства за измерване и везни с неавтоматично действие

И.д. председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Кирил Войнов поздрави участниците в Работна група 5 „Метрологичен надзор“ на WELMEC/ADCO Група средства за измерване и везни с неавтоматично действие. Домакин на работната среща, която се проведе от 17 до 19 октомври 2018 г. в гр. София, е ДАМТН и в нея участие взеха представители на надзорни органи в областта на средствата за измерване от над 20 държави членки на Европейския съюз.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 71