Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

There are no translations available.

Информация относно професионален небулайзер (инхалатор) на OMRON, модели NE-C900-E и NE-C900-UK

В ДАМТН е постъпила информация от институцията за надзор на пазара на Холандия за  Нотификация за несъответствие по RoHS от 31-05-2017.

Уведомяват ни, че по време на инспекцията, базирана на системата за вътрешен контрол, в компания Omron е установено несъответствие с Директива 2011/65/EU (RoHSII) в един от продуктите, предлагани на територията на ЕС.

Read more...
 
There are no translations available.

ДАМТН стартира извънредна проверка на антистрес продукти-спинери

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършва извънредна проверка на антистрес продукти-спинери. Те имат игрови функции и трябва да отговарят и на изискванията на Наредбата за съществени изисквания и оценяване съответствието на играчките.

Read more...
 
There are no translations available.

Резултати от приключилата на 15.06.2017 г. проверка на пояси за ръце и люлки за домашна употреба

Поясите за ръце са едни от най-използваните лични предпазни средства в сезона на предстоящите летни почивки край морето или басейните. Те са помощни средства за обучение, предназначени са да подпомагат децата при плуване и трябва да гарантират безопасността им от евентуално удавяне. Предназначени са да защитават потребителя от опасности, които могат да причинят тежки и необратими увреждания на здравето му.

Люлките за домашна употреба са едни от любимите играчки за децата от всички възрасти. Те не са сезонно употребяван продукт, тъй като могат да се употребяват на открито и закрито. Най-честите травми при употребата на тези играчки са от падане и удар със седалката на падналото дете или близкостоящо до люлката дете.

Read more...
 
There are no translations available.

ДАМТН стартира масирани проверки на слънчеви очила

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира масирана национална проверка на слънчевите очила, които се предлагат в търговската мрежа в големите градове и морските курорти.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 42