Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

There are no translations available.

ДАМТН продължава серията от срещи по места  за засилване на вниманието към проблемни язовири

Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор продължава серията от срещи с областните управители, на чиито територии има множество язовири. Работните срещи са с цел повишаване на вниманието към проблемните водоеми, както и превенция и недопускане на инциденти предизвикани от неправилното им стопанисване.

Read more...
 
There are no translations available.

Информация за опасна машина-подемник за повдигане на превозни средства

В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е постъпила нотификация, чрез системата за бърз обмен на информация RAPEX, за подемник за повдигане на превозни средства, марка Eurotek, 2 Post Vehicle Lift, модел 24BM, тип FL#8224T, произведен в Китай.

Установено е, че якостта на заключващата система на носещата рамка и устройството за контрол на спускане не отговарят на съществените изисквания на Директива 2006/42/ЕО за машини. Системата. Експлоатацията на съоръжението може да доведе до падане на превозното средство от подемника и носи риск от сериозни наранявания. Върху машината има нанесена маркировка за съответствие СЕ, но липсва табела с информация за името и адреса на производителя, година на производство и други технически данни. Машината не се придружава от ЕО Декларация за съответствие.

Read more...
 
There are no translations available.

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКА АСАНСЬОРНА АСОЦИАЦИЯ (БАА) И СДРУЖЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ВНОСИТЕЛИТЕ ИНСТАЛИРАЩИ АСАНСЬОРИ (СПВИА)

До

Лидия Павлова

Главен редактор на вестник Вяра и електронен сайт Вяра Нюз...

Тел.: 0879/ 356 100; Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Адрес: гр. Дупница, ул. „Христо Ботев“ 43,

НОВ ОФИС в гр. Благоевград, ул. „Тодор Александров“ 21 ет.4, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Копие:

Председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)

Министерството на икономиката (МИ)

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

Главна Прокуратура (ГП)

 

Уважаеми госпожи и господа,

Ние, браншовите организации БАА и СПВИА, представляваме сериозна част от асансьорния бранш в България, и за това имаме ясна представа за проблемите, които стоят пред всички фирми, работещи в този сектор.

Повече от 10 години ние сигнализираме, че над 80 000 броя асансьори в България са морално остарели, абсолютно амортизирани и не отговарят на съвременните европейските изисквания за безопасна работа.

В онези години не бяха взети никакви реални мерки от държавната администрация за привеждане на старите асансьори в съответствие с новите европейски изисквания за безопасността на ползвателите и това доведе до редица тежки инциденти с осакатяване на хора, както и нещастни случаи с човешки жертви.

През всичките тези години ние, браншовите организации, уведомявахме бившите ръководства на ДАМТН и МИЕ за това, че се регистрираха и пускаха в експлоатация нови асансьори, които не съответстваха на тогавашните европейски норми. Това се правеше с цел да се създава и поддържа благоприятна корупционна среда, генерираща солидни приходи от рушвети в посока на контролните и надзорни органи!

Read more...
 
There are no translations available.

ДАМТН ще използва дронове при инспекции на язовири

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) ще използва дронове при извършването на проверки на язовири на трудно достъпни места, както и при водоеми с по-голям кубичен обем. Нововъведението при провеждането на инспекциите с въздушната видео техника е с цел оптимизиране на работата на инспекторите от агенцията и за подобряване на контрола. Много от водоемите са на труднодостъпни места или във високопланински райони, което прави много трудно, а понякога и невъзможно, обследването им през зимните месеци. Благодарение на новата техника те ще бъдат следени целогодишно и много по-детайлно.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 55